Tom Cruise dukket selv opp da første glimt av nye "Top Gun" ble avslørt

Tom Cruise dukket selv opp for å vise frem første glimt av oppfølgeren til "Top Gun" - som har premiere 34 år etter at Cruise først gestaltet jagerflyveren Maverick.
Innenriks

Traileren ble vist under popkulturmessen San Diego Comic-Con i San Diego - og Cruise overrasket publikum fullstendig da han selv trådte frem på scenen.

Det melder Telegraph, som skriver at han fikk henført applaus av de 8.000 som var tilstede i messehallen.

I den nye filmen er rollekarakteren til Cruise, Pete "Maverick" Mitchell, blitt flyinstruktør ved Top Gun-skolen. Han blir kalt "en dinosaur", og klarer ikke å klatre i gradene. Istedet hjelper han sønnen til Goose, som publikum møtte i originalfilmen fra 1986, til å bli en like god pilot som faren.

"Top Gun" ble innspilt nettopp i San Diego, og Tom Cruise delte med fanpublikummet sine minner om innspillingen på 80-tallet. Han fleipet også med tiden det tok før en oppfølger til actionheltfilmen kom.

- Jeg er alltid blitt spurt "når skal du lage en til". Vel, dere har vært svært tålmodige med meg. Jeg følte at det var mitt ansvar å gi dere noe bra.

All flyvingen i traileren er ekte, og Tom Cruise fortalte at filmteamet på ny samarbeidet med den amerikanske marinens flyvåpen. Cruise kalte "Top Gun: Maverick" for "et kjærlighetsbrev til flyvning", men sa:

- For meg handler "Top Gun" om konkurranse.

Regien på oppfølgeren, som slippes i juni 2020, er ved Joseph Kosinski. Miles Teller spiller sønnen til Goose, mens Val Kilmer gjør samme rollen som i 1986: Som Tom "Iceman" Kazansky. I andre roller ser man Jon Hamm, Lewis Pullman og Charles Parnell.

At folk venter spent, tyder antallet visninger av "Top Gun: Maverick»-traileren på: Den trender på YouTube, og er på under et døgn vist nær 9 millioner ganger.