Meningsmåling: Sp er største parti i Nord-Norge

Senterpartiet får en oppslutning på 23,9 prosent i en Nordlys-måling for hele Nord-Norge. Med det er Sp større enn Arbeiderpartiet.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum under Sps landsmøte på Hamar tidligere i år. Han har kunnet glede seg over meget gode meningsmålinger den siste tiden, og målingen for Nord-Norge er intet unntak. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Innenriks

Ifølge Nordlys får Ap en oppslutning på 22,5 prosent i målingen utført InFact.

– Det er historisk at Senterpartiet går så klart forbi Arbeiderpartiet på et partibarometer for hele Nord-Norge Det har vi ikke sett før, sier Kjell Arne Røvik, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet.

Aller best gjør Sp det i Nordland, der partiet får 27,6 prosent oppslutning. I Finnmark og Troms ligger det på henholdsvis 24,2 og 18,5 prosent.

For de øvrige partiene er oppslutningen i Nord-Norge som følger: Høyre 14,9 prosent, Frp 12,7 prosent, Sosialistisk Venstreparti 9,5 prosent, Rødt 5,4 prosent, Miljøpartiet De Grønne 3,2 prosent, Kristelig Folkeparti 2,8 prosent og Venstre 2,3 prosent. Andre partier får 2,9 prosent.

Målingen er gjennomført i et representativ utvalg av den nordnorske befolkningen. Tallet på respondenter er 1.824.

(©NTB)