Norske dokumentarfilmer ser mot USA

Under DOC Norway får norske dokumentarfilmskapere presentere seg for det nordamerikanske markedet gjennom såkalte pitcher og personlige møter.
Innenriks

DOC Norway Market melder om stor interesse for norsk dokumentarfilm. Markedsplassen for norsk dokumentarfilm arrangeres for andre gang i år, og som i fjor er en rekke store nordamerikanske distributører ventet til Bergen.

Blant annet kommer det representanter fra Netflix og Discovery Channel, melder arrangørene.

Doc Norway Market, et samarbeidsprosjekt mellom Vestnorsk filmsenter og Norsk filminstitutt, arrangeres under Bergen internasjonale filmfestival 30. sep. – 1. okt. 2019.

«Arrangementet skal være et årlig møtested for norske dokumentarfilmskapere og det nordamerikanske markedet, og stimulere til økt salg og distribusjon av norsk dokumentar til Nord-Amerika», heter det i pressemeldingen.

– Fjorårets DOC Norway ble en kjempesuksess, der 32 norske dokumentarfilmprosjekter viste seg fram og hadde en-til-en møter med 15 amerikanske selskaper, blant annet HBO og Netflix, forteller avdelingsleder i Norsk filminstitutt, Lars Løge.

– Det lages utrolig mye god dokumentarfilm i Norge i dag, og det var ingen lett jobb å velge 28 deltakere av svært mange sterke søkere. Vi mener likevel vi har valgt ut universelle prosjekter som alle holder høy kvalitet, både kunstnerisk og profesjonelt, og som absolutt bør være av interesse for det nordamerikanske markedet, sier Lars Løge og Stine Tveten.

Blant de norske produksjonene som er plukket ut, finner vi dokumentarene «A-ha. The Movie» (fra Motlys AS) og «Aksel Lund Svindal» (Field Productions AS).