Ny skolestreik for klimaet 30. august

Miljø må være den viktigste saken i kommune- og fylkestingsvalget, krever arrangørene av en ny skolestreik 30. august.

Skolestreiken 22. mars var den hittil største i Norge. Da møtte om lag 40.000 elever på landsbasis opp til demonstrasjoner for å kreve at norske politikere gjør sitt for å stanse klimaendringene. Her fra markeringen foran Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

Innenriks

Det er planlagt streik i Oslo, Bergen, Trondheim og 11 andre byer over hele landet, og det er ventet at flere steder vil slutte seg til.

Det blir demonstrasjon foran Stortinget klokka 12, hvor Gatas Parlament skal spille og det holdes appeller. Samme dag er det planlagt streiker i over 100 andre land, men ifølge pressemeldingen vil den største internasjonale mønstringen foregå mellom 20. til 27. september.

Klimastreikerne krever blant annet at det ikke gis flere utvinningstillatelser til oljeindustrien, og at mer enn halvparten av norske klimautslipp skal kuttes innen 2030. De krever også at Norge gir minst 65 milliarder kroner støtte til klimatiltak i land i sør.

(©NTB)