Einar Tørnquist tar over «Brille» fra Harald Eia

Det humorbaserte kunnskapsprogrammet «Brille» får ny programleder når det er tilbake på TVNorge neste vår. Einar Tørnquist tar over etter Harald Eia.
Innenriks

Harald Eia takker for seg etter ti sesonger og går tilbake til NRK. Våren 2020 får Einar Tørnquist oppgaven med å lede programmet.

– Dette er den jobben i hele tv-bransjen som jeg tror jeg er mest egnet til. Min største sosiale svakhet er nemlig at jeg elsker å kakle høl i huet på folk rundt meg om interessante vitenskapelige funn, om myter og misforståelser, om kuriøse historiske oppfinnelser, om etymologiske merksnodigheter og i det hele tatt alt som har med fakta å gjøre, sier Tørnquist.

Tørnquist har tidligere hatt talkshowet Tørnquist-show på MAX og er aktuell med serien Jan Thomas og Einar blir venner på Dplay.

– Vanligvis har folk pleid å bli lei av meg og hysje, men det kan de ikke lenger gjøre nå som det er jobben min. Jeg kan se for meg at det var omtrent sånn Arne Scheie følte det da han endelig fikk lov til å jobbe med fotball, sier Tørnquist.