Armstrong om Green Days nye låt: – Som en enhjørning som falt ned fra himmelen

– Jeg visste at jeg ønsket å gjøre noe annerledes, sier Green Day-vokalist Billie Joe Armstrong om hva som er i vente på februaralbumet «Father of All Motherfuckers».
Innenriks

Platen slippes noen måneder før Green Day gjør noen soloopptredener – blant annet i Ålesund i mai, før de legger ut på stadionturné i selskap med Weezer og Fall Out Boy i juni.

Rolling Stone skriver at Armstrong var desperat på leting etter et nytt lydbilde. Etter 2016-platen «Revolution Radio» var han inne i en soulperiode der han hørte på Smokey Robinson og Amy Winehouse, men ville finne tilbake til selve kilden.

– Jeg ville se om jeg kunne kjøre soul gjennom Green Day-filteret, sier Armstrong til musikkbladet. Han beskriver tittellåten, som var førstesingel ut nå i september, som «en enhjørning som falt ned fra himmelen».

– Jeg vet ikke hva det er, eller hvordan jeg gjorde det, men dette er retningen jeg skal, sa Green Day-vokalisten til lydteknikeren som var til stede da han jammet med Tré Cool og «Father of All Motherfuckers»-låten materialiserte seg.

På albumet ved samme navn, ute 7. februar 2020, eksperimenterer bandet med dansbare, groovy rytmer, seige riff og lyder i spennet New Wave til årgangs-R & B, meldes det. Ti låter og 26 minutters lengde gjør platen til den korteste siden Green Days tidlige 90-tallsskiver.