Fem personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo

Totalt fem personer er pågrepet etter at en mann i 20-årene ble slått og sparket flere ganger i hodet av en ungdomsgjeng i Oslo natt til søndag.
Innenriks

De involverte i voldshendelsen har etter tur blitt pågrepet søndag. Like før klokken 16 melder politiet på Twitter at en femte person er pågrepet.

Pågripelsen av den femte personen skal ha skjedd i vedkommendes bopel og uten dramatikk.

– Guttene er brakt til arresten, men blir ikke avhørt i dag, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Alle de pågrepne har vært i kontakt med politiet tidligere.

– Uheldig utvikling

Voldshendelsen skjedde i Slemdalsveien på Oslos vestkant like etter klokken 2 natt til søndag.

– Vi var kjapt framme og fant en mann i 20-årene som var ved bevissthet, men som forklarte at han hadde blitt slått og sparket gjentatte ganger i hodet av en gjeng på rundt fire-fem personer, sa operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til VG tidligere søndag.

– Dette er en svært uheldig og uønsket utvikling. Mye tyder på at dette var et helt uprovosert angrep, og ingenting tyder på at mannen har blitt ranet for noe, sa han videre.

Ifølge operasjonsleder Grøttum har det blitt gjennomført avhør av den fornærmede mannen søndag.

Unge menn

Det har vært mye vold i hovedstaden i helga.

Natt til lørdag fortalte politiet til NTB av det mellom klokken 23 fredag og klokken 2.30 lørdag var mellom 15 og 20 tilfeller av uprovosert vold i Oslo. Det meste i sentrum.

Felles for mange av sakene er at gjerningspersonene er unge menn med utenlandsk opprinnelse.

(©NTB)