Nærmere 300.000 besøkte bokmessen i Frankfurt

Bokmessen i Frankfurt, hvor Norge har vært æresgjest, er over. Opp mot 300.000 besøkende var innom i løpet av de fem dagene den varte.
Innenriks

Norge har brukt 51 millioner kroner på å promotere norsk litteratur på messen, og ifølge arrangørene har litteraturinteresserte flokket til området. Mest besøkende har det vært i helgen, som er publikumsdagene på messen, mens de første dagene først og fremst er forbeholdt bokbransjen.

Like før dørene stengte søndag, håpet arrangørene at de ville nå 300.000 besøkende, mot 285.000 i fjor.

Litteraturfesten ble avsluttet med en fotballkamp mellom norske og tyske forfattere, en kamp Norge dessverre tapte 5–3.

Bokmessen ble åpnet av blant andre statsminister Erna Solberg (H) og kronprinsesse Mette-Marit under en høytidelig seremoni tirsdag. Kronprinsparet ankom Frankfurt i et litteraturtog som kjørte fra Berlin, via Köln, med 19 norske forfattere om bord.

Det var 7.450 utstillere fra 104 land på årets messe, noe færre enn i fjor. Canada er neste års gjesteland.