Kraftig høststorm i Trøndelag og Nordland

Svært kraftig vind herjer i Trøndelag og deler av Nordland. I Svolvær i Lofoten ble en spansk turist tatt av en bølge.
Innenriks

Ved Nordøyan i Trøndelag ble det målt vindkast på 43 meter per sekund tirsdag ettermiddag. Dette tilsvarer hele 156 kilometer i timen. Ved enkelte fjellområder har det vært enda sterkere vind, ifølge meteorologene.

Også steder både nord og sør for Trøndelag har fått kjenne på høststormen. Ved Kråkenes i Sogn og Fjordane ble det mål vindkast på 38 meter per sekund tirsdag, og ved Svinøy i Møre og Romsdal er det målt vindkast på 35 meter per sekund.

Ved Vallsjøen på Vega i Nordland er det målt vindkast på 34 meter per sekund. Lenger nord, på Reipå i Nordland, er det målt 35 meter per sekund.

Enda lenger nord, i Svolvær i Lofoten, ble en spansk turist tatt av en bølge på moloen.

Mannen ble feid på havet og drev raskt utover i den kraftige vinden. Da redningsskøyta Sundt Flyer kom til stedet etter få minutter, var mannen rundt 50 meter fra land, ifølge NRK.

Mannen ble plukket opp av redningsskøyta, nedkjølt og med skader i en arm, opplyser politiet i Nordland tirsdag ettermiddag.

Meteorologene hadde sendt ut farevarsel på gult nivå for hele Trøndelag tirsdag. På grunn av den kraftige vinden er det blant annet fare for at løse gjenstander blåser av gårde.

Tirsdag kveld minker kvelden, melder meteorologene.

(©NTB)