Lill Sverresdatter Larsen er ny leder i Sykepleierforbundet

Landsmøtet i Norsk Sykepleierforbund (NSF) har valgt Lill Sverresdatter Larsen til ny leder. Hele toppledelsen i organisasjonen blir byttet ut.

Streikende sykepleiere demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo i november i fjor. Nå har Norsk Sykepleierforbund fått ny leder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix 

Innenriks

Valgkomiteen vraket både forbundsleder, nestleder og 2. nestleder i sin innstilling foran valget av nytt forbundsstyre under NSFs landsmøte denne uka.

Til lederposisjonen innstilte komiteen Lill Sverredatter Larsen (40) fra Tromsø. Torsdag formiddag ble hun valgt til leder.

– Tusen takk for tilliten. Vi er et forbund som er godt posisjonert for framtida, sa den nyvalgte lederen til stående applaus fra landsmøtet.

By ikke gjenvalgt

Tromsøværingen som er førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsø, har varslet en retningsendring og et taktskifte i organisasjonen.

Hun får med seg ny nestleder og 2. nestleder.

Sittende leder Eli Gunhild By må tre av. Hun tiltrådte som leder i 2011 og har sittet i to perioder. Også By stilte som lederkandidat, men ble ikke gjenvalgt.

To valgrunder

Totalt stilte seks kandidater til ledervervet i NSF. De øvrige kandidatene var Solveig Kopperstad Bratseth, Line Orlund, Liv Heidi Brattås og Gjertrud Krokaa.

Valget måtte gjennomføres i to runder da ingen av kandidatene fikk mer enn 50 prosent av stemmene i første valgomgang. Den sittende forbundslederen fikk nest flest stemmer.

Norsk Sykepleierforbund er Norges fjerde største fagforening og representerer den største profesjonsgruppen i helsesektoren.

(©NTB)