Strømløst Skambankt ser tilbake mot 1994

På tampen av 25-årsjubileet ser Skambankt tilbake – men på akustisk vis, inspirert av 90-tallets berømte «Unplugged»-konserter på MTV.
Innenriks

Etter å ha opptrådt på visefestival med en coverlåt av Finn Kalvik i sommer, har Skambankt nå tatt for seg egne låter og gitt dem en iallfall nesten strømløs innpakning.

Bandet slipper fredag sin sjette utgivelse på to år, kalt nettopp «1994». Det er året da barndomsvennene Terje Winterstø Røthing, Hans Egil Løe Abelsnes og Tollak Kalvatn Friestad møttes og skrev de ni første Skambankt-låtene.

Ifølge presseskrivet er innspillingen av «1994» et overskuddsprosjekt, der bandet utforsker et lydbilde og en type musikk de selv kun har hørt på, men aldri spilt. De skrudde av forsterkerne og erstattet elektriske instrumenter med akustiske.

«En musikalsk bursdagsgave til fansen og seg selv; en gave som slutter ringen etter en 25 år lang reise mellom to musikalske ytterpunkter», heter det videre.

Albumet byr på 11 kjente låter og én helt ny, og slippes fredag- også på vinyl i noen tusen eksemplarer.

– Vi selger fremdeles en god del vinylplater. Vårt inntrykk er at selv om det blir færre som kjøper fysiske plater, blir det viktigere og viktigere for dem som faktisk vil ha dem, sier Tollak Kalvatn Friestad til Stavanger Aftenblad.

Siden det knapt finnes en platebutikk i Stavanger-området lenger, åpner Skambankt sin egen pop up-butikk 13. november – men bare for en dag. Deretter setter bandet kursen for Oslo og starten på sin «Unplugged»-norgesturné med åtte konserter.


Her spiller Skambankt

* 14.11 – Oslo, Parkteatret

* 15.11-Trondheim, Tyven

* 16.11 – Hamar, Festiviteten Bar & Scene

* 22.11 – Bergen, Kronbar

* 28.11 – Stavanger, Tou Scene

* 29.11 – Stavanger, Tou Scene

* 30.11 – Stavanger, Tou Scene (dobbeltkonsert)