Norge og Færøyene enige om kvoteavtale for fiske

Norge har blitt enige med Færøyene om en kvoteavtale som innebærer norsk adgang i færøysk sone i 2020. – Viktig for norske fiskere, sier fiskeriministeren.

Fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp) sier at den nye kvoteavtalen med Færøyene er viktig for norske fiskere. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix 

Innenriks

– Kvotene som vi bytter til oss med Færøyene, er viktig for norske fiskere. Jeg synes det er bra at vi har fått på plass en avtale som gir norske fiskere kvoter og adgang i færøysk sone også i 2020, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) i en pressemelding.

Kvoten innebærer norske fiskeres adgang til 2.500 tonn lange og blålange, 2.000 tonn brosme, samt 800 tonn andre arter som bifangst. Norge får også en makrellkvote på 6.600 tonn, som kan fiskes både i færøyske farvann, norsk økonomisk sone og internasjonalt farvann.

I bytte får Færøyene en kvote på 4.945 tonn torsk, 1.100 tonn hyse, 500 tonn sei og 400 tonn andre arter som bifangst i norsk økonomisk sone.

Færøyske fartøy får også fiske opp mot 3.450 tonn torsk og 300 tonn hyse, som de har fått gjennom sin bytteavtale med Russland. Norske fartøy kan fiske opp mot 30.000 tonn av den norske kolmulekvoten for 2020 i færøyske farvann.

(©NTB)