Høie vil ikke utelukke statlig luftambulanse

Helseminister Bent Høie (H) vil avvente ekspertenes dom. Men han utelukker ikke at statlig drift av luftambulansen kan bli svaret.

Helseminister Bent Høie (H) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) etter redegjørelsen om situasjonen i luftambulansetjenesten i Stortinget onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

Innenriks

I et intervju med VG bekrefter Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre at han vil gå inn for statlig overtakelse av luftambulansetjenesten hvis han får regjeringsmakt.

Det forundrer helseministeren.

– Vi har nedsatt en egen ekspertgruppe som skal vurdere hva som er det mest hensiktsmessige driftsformen for tjenesten. Jeg er veldig overrasket over at Arbeiderpartiets leder her velger å forhåndsprosedere før han får ekspertenes råd, sier Høie til NTB.

– Det er veldig spesielt med tanke på at Arbeiderpartiet tidligere var pådriver for en slik ekspertgruppe. Det er tydelig at de ikke har interesse av å lytte til hva de mener, sier han.

Høie beskylder Støre for å gjøre «det han vanligvis gjør», nemlig å herme etter partier som Senterpartiet og Rødt.

– Støre er ikke lederen for opposisjonen lenger, han bare dilter etter.

Helseministeren vil likevel ikke utelukke at statlig overtakelse til slutt kan bli svaret.

– Jeg utelukker ingenting. Det er derfor vi har nedsatt en ekspertgruppe. Men jeg tror det er lurt å vente på ekspertgruppens råd før vi tar den diskusjonen, sier han.

(©NTB)