Limi: Inga røysting i Frps stortingsgruppe om regjeringsdeltaking

Det oser i Frp etter avgjerda om å hente heim ei IS-sikta kvinne og barna hennar, men det blir inga røysting om regjeringsdeltakinga i stortingsgruppa.
Innenriks

Christian Tybring-Gjedde har varsla at han vil be om ei røysting om regjeringsdeltakinga når Frp-stortingsrepresentantane møtest til ordinært gruppemøte klokka 15 onsdag.

– Det er ikkje gruppa som avgjer regjeringsdeltaking, noko Christian òg veit, så det blir ikkje voteringstema, opplyser parlamentarisk leiar Hans Andreas Limi til NTB.

Tybring-Gjedde reagerer på at stortingsgruppa ikkje vart informert før Utanriksdepartementet tysdag ettermiddag opplyste at den 29 år gamle kvinna, hennar fem år gamle, sjuke son og ei dotter, var på veg til Noreg.

– Eit svik

Det gjer òg tidlegare justisminister Per-Willy Amundsen.

– Frp bør tenkje grundig gjennom om vi er tente med å halde fram samarbeidet med slike «venner» i regjering, skriv han på Facebook.

Frp har tatt dissens i regjering og støttar ikkje avgjerda. Amundsen kallar likevel avgjerda eit svik mot Frp-veljarane.

– Eg er svært skuffa over at Høgre, Venstre og KrF opnar døra til Noreg for IS-kvinner. Høgre burde forstå at dette er ei vanskeleg sak for Frp, i staden lèt dei mikropartia trasse gjennom sin vilje – medan vi blir informerte via media, skriv Amundsen vidare.

Krev fleire sigrar

Innvandringspolitisk talsmann Jon Engen-Helgheim ville ikkje svare på om han støttar kravet om å gå ut av regjering, då han vart spurd om saka på NRKs politisk kvarter onsdag.

– Sånne diskusjonar tar vi internt, sa han.

Han gjentok likevel at Frp forventar gjennomslag på andre område, sidan partiet ikkje vart høyrt i denne saka, og nemner spesielt ytterlegare innstrammingar i innvandringspolitikken.

(©NPK)