PST: Miljøpolitikere utsatt for netthat

Unge som er engasjert i miljøpolitikk er særlig utsatt for trusler og sjikane på sosiale medier, advarer Politiets sikkerhetstjeneste.
Innenriks

«Myndighetshat, sjikane, personlig uthenging og truende ytringer mot enkeltpersoner på sosiale medier er blitt dagligdags. Særlig utsatt er unge politikere eller politikere som er engasjert i innvandrings-, miljø- og avgiftspolitikk», skriver PST i sin trusselvurdering for 2020.

Denne belastningen kan i ytterste konsekvens føre til at enkelte avstår fra å stille til valg, slutter i politikken eller blir påvirket til å ta beslutninger de ellers ikke ville tatt. Det kan også resultere i at folkevalgte avstår fra å delta i offentlig debatt om temaer de vet er betente, advares det videre.

«Dette er en trussel mot demokratiet», skriver PST.

MDG-politiker Eivind Trædal, som er gift med partiprofil Lan Marie Berg, sier til Filter Nyheter at han er glad for hvordan trusselvurderingen framhever temaet.

– Det er bra at PST anerkjenner dette. Jeg håper det også innebærer at innsatsen blir skjerpet mot miljøer på nett som pisker opp hat mot politisk engasjerte og folkevalgte, sier Trædal.

(©NTB)