Flyktningaktivister holdt demonstrasjon på nett

En demonstrasjon med krav om å evakuere barnefamilier fra flyktningleiren Moria, kunne ikke holdes foran Stortinget som planlagt. Da gikk aktivistene på nett.

Onsdag kveld skulle det egentlig være en stor demonstrasjon for å evakuere barnefamilier fra flyktningleiren Moria. Istedenfor ble det eneste fysiske innslaget et par barnesko og Katrin Glatz Brubakk fra Leger Uten Grenser. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 

Innenriks

Koronatiltakene forhindret demonstrantene fra å samles foran Stortinget. Det eneste fysiske innslaget ble Katrin Glatz Brubakk fra Leger Uten Grenser, samt et par barnesko som ble plassert foran nasjonalforsamlingen.

«Vi har samlet inn 7.500 sko i en enorm nasjonal dugnad. Vi vil setter opp hvert par på stranden (Sydstranda i Oslo) onsdag før de sendes av gårde til Moria, så politikerne kan forstå hvor mange barn som lever i den overfylte leiren. Det blir et par sko til hvert barn, så de i det minste kan bli tørr på føttene igjen,» står det på demonstrasjonens Facebook-side.

Istedenfor ble det streamet musikkinnslag og appeller på internett. Artister som Herborg Kråkevik og Trygve Skaug deltok.

Kravet om å evakuere barnefamilier fra flyktningleirer, der det ofte er dårlig tilgang på helsehjelp og dårlige sanitærforhold, har særlig blusset opp i forbindelse med koronapandemien.

(©NTB)