Høyre større enn Ap på maimålingene

For andre måned på rad har Høyre passert Arbeiderpartiet som Norges største parti, viser et gjennomsnitt av meningsmålingene i mai.
Innenriks

I oversikten fra nettstedet Poll of polls får Høyre 26,7 prosent, en framgang på 0,7 prosentpoeng fra april, mens Ap ligger 0,8 prosentpoeng bak med 25,9 prosent. Ap har samtidig styrket seg med 1 prosentpoeng sammenlignet med målingene i april.

Gjennomsnittsmålingen er basert på åtte ulike meningsmålinger i mai.

Senterpartiet holder tredjeplassen med 14 prosent, mens fallet for Frp fortsetter. I mai fikk partiet 9,9 prosent, mot 11,5 i april.

Også SV faller noe, fra 7,3 prosent i april til 6,7 i mai. Både KrF og Venstre havner under sperregrensen med henholdsvis 3,4 og 3,1 prosent, mens MDG og Rødt er over med 5 og 4 prosent.

Sammenlignet med stortingsvalget i 2017 har Frp det mest dramatiske fallet med 5,3 prosentpoeng. Også Ap, Venstre og KrF går tilbake, mens Sp har en framgang på 3,6 prosentpoeng. Også for MDG, Rødt og SV peker pilene oppover.

Dersom det hadde vært stortingsvalg i dag, ville rødgrønn side fått 97 mandater i Stortinget, mens de borgerlige ville fått 72.

(©NTB)