Alle på cruiseskipet SeaDream 1 har testet negativt for korona

Samtlige på cruiseskipet SeaDream 1 har testet negativt for korona, bekrefter Bodø kommune.

Helsepersonell var onsdag i gang med koronatesting ved skipet SeaDream 1, som ligger til kai i Bodø etter mistanke om koronasmitte om bord. Foto: Sondre Skjelvik / NTB scanpix 

Innenriks

– Dermed er båten koronafri, og det er et resultat vi er svært tilfredse med, sier helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune i en pressemelding.

Analysene av prøvene som ble gjort i Bodø onsdag viser at ingen av de 79 passasjerene og mannskapet på 85 personer testet positivt for covid-19.

– Smitteverntiltakene fungerer

Cruiseselskapet er svært fornøyd med de negative testresultatene og sier at arbeidet med smitteverntiltak om bord vil fortsette med fullt trykk.

– Dette viser at våre omfattende smitteverntiltak, som vi startet med allerede 15. mars, har fungert, skriver SeaDream i pressemeldingen.

– Det betyr ikke at man kan gi garantier mot covid-19, men det viser hvor viktig det er å følge de nasjonale retningslinjer eller gjøre enda mer om det er mulig.

Danske smittet etter cruisetur

SeaDream har tidligere bekreftet at en gjest fra Danmark fikk påvist covid-19 ved en rutinekontroll ved ankomst til hjemlandet.

– Gjesten har vært om bord i SeaDream 1 og reiste hjem til Danmark fra Tromsø 2. august, skrev selskapet.

Søsterskipene SeaDream 1 og SeaDream 2 eies av Atle Brynestad. De er bygd i 1986 og går i cruisefart i Karibia om vinteren og i Middelhavet om sommeren.

På grunn av koronareglene i Europa er skipene hentet opp til cruise langs norskekysten denne sommeren.


(©NTB)