Alle om bord på MS Spitsbergen koronatestes

Hurtigruteskipet MS Spitsbergen la torsdag morgen til kai i Tromsø. Et team på fire personer gått om bord for å teste alle på skipet for koronaviruset.

Helsepersonell fra Universitetssykehuset Nord-Norge har gått om bord på MS Spitsbergen for å gjennomføre testing av alle på skipet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix 

Innenriks

– Vi forventer å ha de første resultatene i løpet av kvelden, og alle resultatene i løpet av morgendagen, sier fungerende leder for Koronasenteret i Tromsø kommune, Øivind Benjaminsen, til Nordlys.

I alt er det 134 personer om bord på ekspedisjonsskipet, hvorav 64 er gjester og 70 er mannskap. Det er mannskapet som ble testet først av helsepersonellet fra Universitetssykehuset Nord-Norge.

Alle passasjerer er bedt om å holde seg i lugarene og vil så bli testet etter tur.

– De vil være i en karantene inntil alle prøvesvarene foreligger og alle har testet negativt, sa kommunelege Kathrine Kristoffersen i Tromsø kommune på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Det er ikke mistanke om smitte om bord på MS Spitsbergen, men etter smitteutbruddet på MS Roald Amundsen ble det bestemt at alt mannskapet og passasjerene om bord på MS Spitsbergen skal testes. Også mannskapet på hurtigruteskipet MS Fridtjof Nansen skal testes, mens passasjerene har blitt tilbud testing.

– Hvis alle om bord på MS Spitsbergen tester negativt, tar vi situasjonen derfra. Da får passasjerene antakelig lov til å forlate skipet i morgen, sier Benjaminsen til Nordlys.


(©NTB)