Politiet har flere mistenkte etter skyteepisoden på Bjølsen i Oslo

Ingen var fredag formiddag pågrepet etter at det ble skutt mot en leilighet på Bjølsen i Oslo natt til fredag. Men politiet har flere mistenkte i saken.

Sperringer på åstedet for skytingen natt til fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix 

– Vi arbeider ikke opp noe bestemt miljø, men vi har grunn til å tro at det er kjenninger av politiet som har vært involvert her, sier politiet til NTB etter skytingen på Bjølsen natt til fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix 

Sperringer på åstedet for skytingen på Bjølsen natt til fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix 

Innenriks

– Vi arbeider ikke opp mot noe bestemt miljø, men vi har grunn til å tro at det er kjenninger av politiet som har vært involvert her, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Eirik Skøyeneie i Oslo politidistrikt til NTB i 11.30-tiden fredag.

Skuddene ble avfyrt fra bakgården og gjennom et vindu i første etasje i en bygård i Gjøvikgata. Ingen kom til skade i skyteepisoden.

– Vi fikk melding om hendelsen klokken 1.20. Fornærmede bor i leiligheten i første etasje, og skuddene kom fra bakgården, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB natt til fredag.

To yngre menn

Ifølge Pedersen er det funnet gjenstander på åstedet som bekrefter at det er løsnet skudd, trolig fra et håndvåpen.

To yngre menn ble sett løpende fra stedet etter skytingen. Vitner har beskrevet at de hadde på seg joggeklær og så ut til å være av utenlandsk opprinnelse.

Foretar avhør

Skøyeneie sier det er for tidlig å si noe om hva som kan være motivet for skytingen.

– Vi har satt i gang en bred og omfattende etterforskning. Vi avhører vitner og involverte personer i tillegg til å foreta en del tekniske undersøkelser, sier han.

Politiadvokaten opplyser at det ble skutt inn i en privat leilighet hvor det har vært flere personer. Vitner har opplyst at de hørte tre skudd.

– Vi forsøker å avklare om det var flere til stede i leiligheten da skuddene ble avfyrt. I natt har vi foretatt en rekke tekniske undersøkelser på åstedet og fortsetter med det i dag. Det er allerede foretatt flere beslag derfra, sier han.