Dale: – Høgre prøver å ri to hestar i klimapolitikken

Frps Jon Georg Dale er skeptisk til det han meiner er ei venstrevriding i Høgres klimapolitikk. Høgres nye nestleiar vil gjere partiet grønare.
Innenriks

– Det er vel og bra at Tina Bru til liks med Frp ønskjer konsekvensutgreiing av LoVeSe, men på kort tid har vi dessverre ei kraftig venstredreiing internt i Høgres klimapolitikk, seier Dale til NTB.

Han er Frps energi- og miljøpolitiske talsperson.

Utspelet kjem etter at Høgres nye nestleiar, olje- og energiminister Tina Bru, sa at ho vil dra partiet i ei grøn retning. Ho ønskjer samtidig oljeboring i Lofoten og Frp velkommen tilbake i regjering, skreiv Klassekampen tysdag.

– På den eine sida står tungvektarar i Oslo Høgre og foreslår klimapolitikk som kunne ha vore teke rett ut av partiprogrammet til MDG, medan det på den andre sida står politikarar sentralt i partiet som foreslår ein diametralt forskjellig politikk. Eg opplever at Høgre prøver å ri to hestar i klimapolitikken, seier Dale.

LoVeSe

Dale peikar på at Oslo Høgre mellom anna har forslått å verne både Barentshavet nord og Lofoten, Vesterålen og Senja og trekkje iskanten sørover.

– Klimautfordringane er eit globalt problem som nettopp må løysast globalt, og ikkje med å innføre svinedyre og meiningslause symboltiltak i Noreg med svært avgrensa effekt på globale utslepp, seier han.

– Inga rot i røynda

Høgres stortingsrepresentant Stefan Heggelund avviser kritikken.

– Det har inga rot i røynda, seier Heggelund.

– Høgres klimapolitikk handlar om å kutte utsleppa, ikkje utviklinga. Verdiskaping, økonomisk vekst, arbeidsplassar og å bruke marknaden er sentralt i klimapolitikken vår, heilt motsett av korleis venstresida tenkjer, seier han.

(©NPK)