Sanner mistenker Ap for å skjule skatteregningen

Arbeiderpartiet kommer i sitt partiprogram enten med tomme løfter eller en skjult skatteregning, mener Høyre-nestleder Jan Tore Sanner.
Innenriks

Ap-leder Jonas Gahr Støre utelot skatteopplegget da han fredag la fram førsteutkastet til nytt partiprogram. Skatteprofilen blir i stedet lagt fram senere.

Men Sanner viser til at Arbeiderpartiet i sine alternative statsbudsjetter har foreslått å øke skatte- og avgiftsnivået med mellom 10 og 15 milliarder kroner.

– En ullen programformulering endrer ikke på det, sier finansminister Sanner.

– Aps løfter er mange ganger dyrere enn Aps skatteøkninger. Det betyr at de enten kommer med tomme løfter eller en skjult skatteregning, sier Høyre-toppen.

Ap skatteopplegg ble ikke lagt fram fredag, men vil bli offentliggjort først etter at regjeringen har lagt fram sitt 2021-budsjett 7. oktober.

Sanner mener også Aps programforslag vil ta fra folk valgfrihet i helse- og skolespørsmål, og at Ap dreier tydelig mot venstre.

– De går tilbake og gjør de gamle feilene fra 1970-tallet. Vi står i en situasjon hvor det private næringslivet sliter. Det siste vi trenger, er mer statlig styring og en stat som eser ut på bekostning av private jobber, sier han.

(©NTB)