Senterpartiet med kanonmåling i Sogn og Fjordane

Senterpartiet har 42,6 prosent oppslutning i valgkretsen Sogn og Fjordane i en meningsmåling for avisene Sogn Avis, Firda og Firdaposten.

Senterpartiets Erling Sande i Stortingets vandrehall. Senterpartiet måles til 42 prosent i Sogn og Fjordane i en måling for Sogn Avis, Firda og Firdaposten, og med en slik oppslutning vil Sande få plass i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB 

Innenriks

– Hovedkonklusjonen er at Senterpartiet aldri har hatt en slik stortingsmåling som denne. Aldri nasjonalt, aldri i Sogn og Fjordane, sier valgekspert Knut Henning Grepstad til Sogn Avis.

Ifølge han vil Sp få to mandater på Stortinget med en slik oppslutning, og både partiets førstekandidat Erling Sande og andrekandidat Aleksander Øren Heen vil komme inn.

I dag har Senterpartiet én representant fra Sogn og Fjordane, som har totalt fire representanter fra valgdistriktet på Stortinget.

Arbeiderpartiet får 16,9 prosent oppslutning på Sogn og Fjordane-målingen, som er en nedgang på 7,7 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Høyre får 13,4 prosent, som er en nedgang på 5,2 prosentpoeng fra valgresultatet i 2017.

De øvrige partiene får følgende oppslutning på målingen: Frp 7,5 prosent, SV 4,3 prosent, KrF 4,1 prosent, Rødt 3,8 prosent, V 2,8 prosent, MDG 2,3 prosent og andre partier får 2,3 prosent.

(©NTB)