Frp krev 1 milliard til omstilling for reiselivs- og eventbransjen

Frp vil styrkje omstillingspotten til hardt prøvde verksemder innan event- og reiselivsbransjen med 1 milliard kroner.

Frp vil til veka fremje eit forslag om å vidareføre og styrke omstillingsordninga for reiseliv.  Foto: Terje Engås

Innenriks

– Vi ser at desse bransjane har det ekstremt tøft fordi aktiviteten er så å seie heilt fråverande, seier Frps finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi til NTB.

Frp vil til veka fremje forslag om å vidareføre den såkalla omstillingsordninga for reiselivsbedrifter, og dessutan styrkje henne.


Dette tror havnesøstrene om cruisesesongen

– Merker at det er betydelig stillere

Sesongen i Geiranger har vært bedre enn frykta, men totalt sett dårligere enn normalt, ifølge havnesjef i Stranda Rita Maraak. Både der og i Ålesund er fremtiden usikker.Nye restriksjonar skaper trøbbel for hotella:

Mange hotell på Nordvestlandet må permittere tilsette

Opp, ned, opp og ned igjen. Det har vore eit svært spesielt år for hotellbransjen. No ligg det an til at fleire lokale hotell må permittere og utvide vinterpausen.


– I fjor vart det først sett av 250 millionar kroner, så bidrog Frp til å styrkje ordninga til 350 millionar kroner i forhandlingar med regjeringa. No ønskjer vi å auke ordninga til 1 milliard inn i eit omstillingsfond, seier Limi.

– Vi veit at det er søkt for langt meir enn løyvd ramme, så det tyder på at ordninga er populær og treffer godt, seier Limi.

Han meiner det òg er god distriktspolitikk fordi mange av bedriftene er ute i distrikta.

– Ordninga kan bidra til å sikre at flest mogleg bedrifter kjem seg gjennom pandemien, og at dei står endå betre rusta til auka aktivitet når smitteverntiltaka blir reduserte og blir tekne ned, seier han.


18 reiselivsbedrifter får ekstra drahjelp

Her kan du sjå kva for reiselivsbedrifter i Møre og Romsdal som får ekstra kroner til å omstille seg i ein koronaprega marknad.Virke reiseliv-leder har besøkt medlemsbedrifter i hele Norge:

– Det som skiller Sunnmøre fra de andre stedene jeg har besøkt, er en skråsikkerhet på at man skal komme seg ut av krisen. 

Reiselivet sliter hardt og det er mørke korona-skyer over horisonten. Men alt er ikke bare svart og pessimistisk. I hvert fall ikke på Sunnmøre. 


Ordninga har til no vorte administrert via Innovasjon Noreg, noko Frp ønsker skal vidareførast.

Limi og Frp er i helga i samtalar med dei andre opposisjonspartia om forsterka krisepakketiltak. Forslaget er eitt av fleire koronatiltak partiet vil fremje i Stortinget til veka.

(©NPK)