Det går mot grønt lys for bygging av Møreaksen

Møreaksen, den planlagte E39 mellom Ålesund og Molde, kan bygges, ifølge leder Helge Orten (H) i transportkomiteen. Strekningen kan stå ferdig i 2030.

Det vil bli gitt grønt lys til byggingen av Møreaksen, europaveien mellom Ålesund og Molde, ifølge Helge Orten (H), som er leder av Stortingets transportkomité. lllustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB 

Innenriks

– Dette er et historisk samferdselsløft for Møre og Romsdal. Dette er nå et prosjekt til 24 milliarder kroner etter at kostnadene er redusert betydelig i tråd med innspillene til Statens vegvesen. Det kan bli byggestart allerede i 2023 eller 2024, sier Orten til Sunnmørsposten.

Neste uke legger Samferdselsdepartementet fram Nasjonal transportplan (NTP), som viser regjeringens plan for samferdselsprosjekter de neste ti årene.

I disse planene blir enkelte prosjekter ofte skrotet, mens andre prosjekter får grønt lys. Nå ser det altså ut til å gå mot bygging av Møreaksen, ifølge Orten.

– Det er lagt opp til en samlet bompengekostnad på 3,5 til 4 milliarder. Det som er blitt sagt fra Vegvesenet, er at bompengeprisen vil bli rundt det som er ferjekostnadene i dag, sier han.

(©NTB)