Frp vil fremme forslag om resirkuleringsfond for offshoreskip

Maritimt Forum vil gjenvinne minst 50 offshoreskip som ligger i opplag. Frp kaster seg på og vil fremme forslag i Stortinget om et resirkuleringsfond.
Innenriks

Interesseorganisasjonen Maritimt Forum mener gjenvinning av skipene vil gi arbeid til norske verft, og at et midlertidig statlig resirkuleringsfond vil skape aktivitet i industrien, ha flere miljøgevinster og legge til rette for grønn fornyelse av flåten, skriver Sunnmørsposten.

Maritimt Forum mener situasjonen for den norske offshoreflåten er krevende og viser til at det ligger mer enn 100 skip i opplag langs kysten. Ifølge konsulentselskapet Menon vil resirkulering av 81 ubrukte fartøy gi en verdiskaping på 2,3 milliarder kroner og skape 1.700 årsverk ved norske verft, skriver avisa.

Næringspolitisk talsperson Sivert Bjørnstad i Frp beskriver forslaget som spennende.

Nå nærmer vi oss behandlingen av revidert nasjonalbudsjett, og jeg vil ta dette med inn i disse prosessene. Vi kan sikre mange arbeidsplasser med dette resirkuleringsfondet. Næringen er hardt prøvet etter et år med pandemi, og da må vi politikere tilrettelegge for at skaden blir minst mulig, sier Bjørnstad.

I tillegg til at fondet vil kunne gi mange arbeidsplasser, vil det også sørge for at vi får en fornøyelse av den norske flåten. Det er en vinn-vinn-situasjon, legger han til.

(©NTB)