Utdanningsforbundet mener reform må følges av penger

Utdanningsforbundet mener regjeringens fullføringsreform har gode tiltak, men at det ikke er lett å se hvordan den skal gjennomføres.
Innenriks

Regjeringen legger fredag fram sin fullføringsreform for videregående skole. Der fjernes kravet om at videregåendeelever må fullføre innen tre år. I tillegg gis yrkesfagelever en læreplassrett, og muligheten til å ta flere fagbrev. Det kuttes også antall fellesfag som er obligatoriske.

– Alt dette er positivt. Men det er ikke like enkelt å se hvordan tiltakene i meldingen skal sikre at vi kommer dit, sier sentralstyremedlem Thom Jambakk i Utdanningsforbundet.

– Så godt som alle de største tiltakene i meldingen vil kreve en betydelig ressursøkning. Hvis meldingen ikke følges opp med en langsiktig satsing over statsbudsjettet, vil den stå igjen som tomme ord.

(©NTB)