Raymond Johansen har fått sin første vaksinedose

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fikk mandag sin første vaksinedose. Det informerte han om under forretningsutvalget i bystyret.

Det har ikke vært mye å smile over i Oslo de siste månedene, men mandag fikk byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sin første vaksinedose. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB 

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fikk første dose med vaksine mot covid-19 mandag. Foto: Oslo kommune / NTB 

Innenriks

60-åringen fikk Moderna-vaksinen. Byrådslederen i Oslo bor i Bydel St. Hanshaugen og var opprinnelig innkalt til vaksinering onsdag kveld. Johansen har registrert seg slik at vaksinasjonssenteret kan ringe dersom det blir ledig time til vaksinering tidligere.

Mandag morgen ble Johansen oppringt med tilbud om vaksine samme dag. Det takket han ja til, og avlyste flere møter mandag.

– Jeg er glad for å ha fått første dose av vaksinen og oppfordrer befolkningen til å ta vaksinen med en gang de får tilbud om det. Mange vil få tilbud om vaksine i tiden fremover ettersom tempoet i vaksineringen øker, sier Johansen i en pressemelding.

Det er ikke opplyst når han får den andre dosen og dermed blir fullvaksinert.

Så langt har 178.296 innbyggere i Oslo fått vaksine mot koronaviruset, ifølge Oslo kommune. 36.115 av dem, tilsvarende 6,3 prosent av befolkningen, er helvaksinert. 56 prosent er vaksinert med Pfizer-vaksinen, 34 prosent er vaksinert med Moderna-vaksinen og 10 prosent med AstraZeneca.

(©NTB)