Nord-Jæren beholder strengere smitteverntiltak

Ordførerne i kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg har besluttet å fortsette med blant annet skjenkestopp klokken 24.
Innenriks

Ordførerne på Nord-Jæren har etter et møte fredag formiddag også vedtatt at kommunene fortsetter med en anbefaling om å kun ha 10 gjester hjemmet og en begrensing i antallet deltakere på private sammenkomster på 20 innendørs og 30 utendørs, skriver Stavanger Aftenblad.

I tillegg blir det økt kontroll med etterlevelse av smittevernreglene på utestedene. Det siste døgnet har nær 40 personer i Stavanger, Sandnes og Hå testet positivt for koronaviruset etter å ha blitt smittet på skjenkesteder og fester, eller av nærkontakter.

Regjeringen skal holde en pressekonferanse om gjenåpningsplanen fredag klokken 13, men Nord-Jæren blir ikke med til neste trinn i planen dersom regjeringen iverksetter den.

(©NTB)