Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 22. juni.
Innenriks

Ap og SV har pressekonferanse

Arbeiderpartiet og SV holder hver sin såkalte sommerpressekonferanse tirsdag. Ap-leder Jonas Gahr Støre taler klokken 14 fra Park Inn Radisson på Gardermoen, mens SV-leder Audun Lysbakken taler fra Stortinget klokken 11.

Moss-drap i retten

En mann i 80-årene må tirsdag møte i Søndre Østfold tingrett i Moss, tiltalt for å ha drept kona i leiligheten deres i Moss 18. august i fjor. Ifølge tiltalen døde kvinnen etter å ha blitt stukket og skåret med kniv og hogd med øks. Rettssaken varer ut uka.

Vikingskip graves fram i Halden

Tirsdag skal den første delen av kjølen til Gjellestadskipet heves fra jorden på Gjellestad i Halden. Kjølen er den best bevarte delen av skipet og har forutsetninger for å bli en viktig museumsgjenstand, ifølge Kulturhistorisk museum.

Spania benåder katalanske separatister

Den spanske regjeringen er ventet å benåde ni katalanske politiske ledere. De soner lange straffer for sin delaktighet i å løsrive regionen Catalonia fra Spania i 2017. De ni separatistene ble i 2019 dømt til imellom ni og tretten års fengsel.

Gruppe D avgjøres i EM

Tirsdag kveld skal gruppe D avgjøres i EM i fotball. Tsjekkia møter England, og begge står med fire poeng foran siste kamp. Kroatia møter Skottland, som begge står med ett poeng før den siste runden.

(©NTB)