Over 3 millioner nordmenn har nå fått første dose med koronavaksine

3.027.057 personer er vaksinert med første dose av koronavaksine i Norge, viser FHIs statistikk fredag. 1.590.323 personer har fått andre dose.

Over 3 millioner nordmenn har nå fått sin første dose med koronavaksine. Foto: Pfizer via AP / NTB  

Innenriks

56,1 prosent av befolkningen har altså fått første dose, og 29,5 prosent av befolkningen er fullvaksinerte.

For befolkningen over 18 år er antallet henholdsvis 70,7 og 37,2 prosent.

Foreløpig har FHI registrert at 62.809 personer fikk første dose torsdag, og 8.416 personer fikk andre dose.

De som har gitt første dose til størst andel av befolkningen over 18 år, er Viken (79,7 prosent) og Oslo (77,7 prosent). Lavest andel er i Troms og Finnmark (60,4 prosent) og Nordland (62 prosent). For andre dose ligger fylkene Innlandet (38,8 prosent) og Viken (38,6 prosent) best an.

Pfizer og Biontech produserte den første koronavaksinen brukt i Norge, og første dose ble satt den 27. desember 2020. 15. januar ble første dose av Moderna-vaksinen satt, og 7. februar ble AstraZeneca-vaksinen tatt i bruk. 11. mars ble AstraZeneca satt på pause, før regjeringen kunngjorde den 12. mai at den tas ut av vaksinasjonsprogrammet på grunn av alvorlige blodpropptilfeller. Janssen-vaksinen fra produsenten Johnson & Johnson er tatt ut av det norske vaksineprogrammet etter meldinger om alvorlige bivirkninger. Det er åpnet for at den kan gis til frivillige når strenge helsemessige kriterier er oppfylt.

Det kan være forsinkelser i registrering av vaksinasjon som fører til at tallene endrer seg over tid.

(©NTB)