Louis Vuitton Norge fikk nær 900.000 kroner i koronastøtte – eierne vil ta ut 40 millioner i utbytte

Louis Vuitton Norge fikk 893.091 kroner i koronastøtte for 2020. Året ble bedre enn fryktet, og selskapet vil sende 40 millioner kroner til de franske eierne.
Innenriks

Det skriver E24.

Selskapets butikk i Oslo får normalt sett store deler av inntektene sine fra utenlandske turister. Butikken stengte derfor da Norge stengte grensene som følge av koronakrisen, og selskapet søkte støtte for mars til juni 2020 gjennom kompensasjonsordningen for bedrifter.

Til sammen mottok Louis Vuitton Norge 893.091 kroner.

Men salgsnedgangen ble mye lavere enn ventet og endte på bare 6 prosent mot budsjetterte 20 prosent, ifølge årsrapporten.

Foreslår 40,1 millioner i utbytte

Omsetningen var på 176 millioner kroner i 2020, ned fra 188 millioner kroner i 2019, og årsresultatet endte på 40,1 millioner kroner. Resultatet ble foreslått betalt i utbytte til det franske eierselskapet, Louis Vuitton Malletier SAS.

E24 har vært i kontakt med Louis Vuitton Norge. De ønsker ikke å kommentere saken.

Stortinget diskuterte om det skulle bli innført et utbytteforbud for selskaper som mottok støtte, noe også LO støttet, men dette ble ikke vedtatt. Dermed er det helt lovlig å ta utbytte og motta støtte i samme år.

– En skandale

SV-leder Audun Lysbakken kaller saken en skandale og mener at arbeidsfolk har betalt prisen for krisen.

– Dette er en nitrist påminning om Erna Solbergs manglende krav til de rike under pandemien. Det er skandale at fellesskapets penger skal gå til å berike aksjonærene i Luis Vuitton. Det setter hele samfunnets innsats mot korona i vanry, sier Lysbakken til NTB.

– SV har igjen og igjen krevd at støtten til næringslivet måtte kombineres med krav om null utbytte. Da hadde absurde situasjoner som denne vært unngått. Høyre og regjeringen har utrolig nok sagt nei. De bærer det fulle ansvaret for dette, sier han.

(©NTB)