Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 24. oktober.
Innenriks

Den årlige TV-aksjonen går av stabelen

I år skal bøssebærere i hele landet samle inn penger til Plan International Norges arbeid mot barneekteskap, under tittelen «Barn, ikke brud». Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er blant dem som deltar hos NRK.

23. runde i Eliteserien for menn

Klokken 17 møtes Kristiansund – Sarpsborg, Rosenborg – Sandefjord, Strømsgodset – Bodø/Glimt, Tromsø – Mjøndalen og Vålerenga – Haugesund. Odd møter Brann klokken 19 søndag kveld.

Presidentvalg i Usbekistan

Det avholdes presidentvalg i Usbekistan i dag. Sittende president Sjavkat Mirzijojev ventes å vinne. Han stiller mot fire relativt lite synlige kandidater som ikke engang har deltatt i valgdebatter på fjernsyn.

Mirzijojev var landets statsminister fra 2003 og overtok som fungerende president da landets mangeårige diktator Islam Karimov døde i 2016. Det ble utlyst presidentvalg etter Karimovs død. Mirzijojev, som beskrives som reformvennlig, vant med nærmere 90 prosent av stemmene.

Tokyo opphever restriksjoner

Japans hovedstad opphever koronarestriksjoner slik at blant annet restauranter og utesteder kan holde åpent på kveldstid igjen.

Tiltaket er det siste i en rekke opphevinger av restriksjoner i landet den siste tiden, etter at smittetallene har falt betraktelig de siste ukene. Eksperter mener nedgangen har sammenheng med at vaksinasjonstakten nå øker raskt.

(©NTB)