Morten Harket: Jeg ble innringet og banket opp

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Popstjernen Morten Harket opplevde tunge år med mobbing, vold og trakassering da han gikk på barneskolen.

Morten Harket fortalte om sin egen erfaring med mobbing på regjeringens møte i representasjonsboligen i Oslo fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix 

Innenriks

– De innringet meg på skoleveien hjem og banket meg opp. I perioder kunne det skje daglig, fortalte Morten Harket i sin sterke innledning under regjeringens toppmøte mot mobbing fredag.

Harket deltok under møtet sammen med en rekke andre personer som har blitt utsatt for mobbing, samt representanter for elever, foreldre, barnehager og relevante fagmiljøer og organisasjoner. Toppmøtet markerer starten på regjeringens arbeid mot mobbing.

– Vi skal bruke 2015 til å virkelig gjøre et løft mot mobbing, lovet statsminister Erna Solberg (H). Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier regjeringens mål er at mobbetallene skal gå ned år for år fremover.

Harket, som har hatt en eventyrlig internasjonal popkarriere med bandet a-ha og som soloartist, fortalte at mobbingen startet allerede på barneskolen. Verste var det i årene fra tredje klasse til sjette klasse.

– I dag har jeg holdt på som artist i over 30 år. Det var det lite som tydet på i mine barneår, fastslo han. (©NTB)