Kunnskapsministeren sier nei til mobilforbud

Oslo (NTB): Til tross for at elevene gjør det bedre på skolen når mobiltelefoner er forbudt i klasserommet, ønsker ikke kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) et nasjonalt forbud.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ønsker ikke et nasjonalt mobilforbud i norske skoler. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix 

Innenriks

VG viser onsdag til en større studie fra universitetet i Texas i USA der man har undersøkt engelske skoler som har praktisert forbud mot mobiltelefoner i skoletiden. Resultatet viser tydelig at elevene på disse skolene leverer bedre resultater på eksamen.

– Brukt på riktig måte, kan nettbrett og mobiler være nyttige verktøy i undervisningen. Men det kan også lett bli forstyrrende elementer som ødelegger for læring. Derfor er det viktig at skolene har tydelige regler for mobilbruk i timene, sier Røe Isaksen til avisen.

Selv om undersøkelsen viser at mobilbruk i skoletiden i snitt la beslag på fem skoledager per elev i løpet av et skoleår, oppfordrer ikke statsråden flere norske skoler til å innføre et forbud fra høsten av.

– Jeg vil ikke ha noe nasjonalt forbud mot mobiler på skolene, men den enkelte skole kan lage regler selv. Det bør være klare regler for mobilbruk på skolen. I tillegg må lærerne kunne inndra mobilene dersom elevene ikke legger dem fra seg slik læreren sier. Læreren er sjefen i klasserommet, og må ha tydelige regler for bruk av nettbrett og mobil, sier kunnskapsministeren. (©NTB)