Antatt Hells Angels-leder krever erstatning fra Island

Reykjavik (NTB): Leif Ivar Kristiansen, som antas å være leder for Hells Angels i Norge, krever erstatning fra den islandske staten etter å ha blitt nektet innreise.
Innenriks

Torsdag fremmet Kristiansen og Jan Arnfinn Wahl et erstatningskrav for tingretten i Reykjavik, skriver ABC Nyheter.


De to påberoper seg EØS-avtalens rett til fri bevegelse for alle EØS-borgere over landegrensene.


– Island brøt EØS-avtalen da de avviste min klient. Hvis regjeringen akter å gjøre et unntak i regelen om fri bevegelse for personer, må det være klarlagt at innreisen er en sikkerhetstrussel mot landet og dets folk, sier advokat Morten Furuholmen til den islandske avisa DV.is.


– Leif Ivar Kristiansen kom som turist. Å være medlem av Hells Angels er ikke grunn god nok til å nekte en person innreise, legger advokaten til.


Det var i februar i fjor at Kristiansen ble nektet innreise til Island og ble satt på første fly hjem til Norge. Myndighetene opplyste da at de ikke ønsker personer tilknyttet organisert kriminalitet i landet.


Tingrettsdommer Eggert Óskarsson opplyser at hovedforhandlingene i saken trolig vil finne sted i september og at en avgjørelse vil være klar en måned etter dette.


Leif Ivar Kristiansen møtte nylig som tiltalt i en narkotikasak i Sør-Trøndelag tingrett. Aktor har bedt om fem og et halvt års fengsel. Dom i saken er ventet fredag. (©NTB)