Jagland: - Innvandringen er svartmalt

Oslo (NTB): - Politikerne i Europa har mislyktes i å fortelle befolkningen hvor avhengig den er av fortsatt innvandring, sier lederen for Europarådet, Thorbjørn Jagland.
Innenriks

Direkte fra Europarådets utenriksministermøte i Istanbul kom Thorbjørn Jagland torsdag en snartur til Norge for å presentere en ny rapport om utfordringene i et stadig mer multikulturelt Europa.


Rapporten er skrevet av et utvalg av såkalt eminente personer, inkludert store navn som Joschka Fischer, Timothy Garton Ash, Javier Solana og Danuta Hübner.


- Bakgrunnen er at vi ser at debatten er blitt så tilspisset over hele Europa. Det er store friksjoner, og det har ført til protestbevegelser og nye politiske realiteter en rekke steder, sier Jagland, og viser til den store fremveksten av innvandringsfiendtlige partier i en rekke europeiske land.


Jagland mener en viktig årsak er at politikerne, også i Norge, har forsømt seg når det gjelder å fortelle om hvor avhengig Europa faktisk er av innvandring.


- I fremtiden kommer europeiske land til å mangle 100 millioner yrkesaktive hvis de skal klare å opprettholde dagens velferdsnivå, sier Jagland. (©NTB)