Politiet gjenopptar etterforskning etter Herøy-brann

Ålesund (NTB): Sunnmøre politidistrikt gjenopptar etterforskningen etter en brann på Flusund på Herøy i Møre og Romsdal i 2008. Fire ungdommer mistet livet i brannen.
Innenriks

De etterlatte etter de fire ungdommene som omkom i brannen har vært svært kritiske til politiets etterforskning, og mandag var de samlet i et møte med politiet.

På møtet beklaget politimester Steven Hasseldal at man ikke har klart å oppklare saken og at politiet i tillegg har vært dårligere til å informere de pårørende.

De etterlatte har bedt om en ny etterforskning nettopp fordi de har vært misfornøyde med måten politiet har etterforsket saken på, men ifølge en pressemelding fra Sunnmøre politidistrikt har Statsadvokaten avvist dette, selv om de etterlattes anmodning ble støttet av politidistriktet.

– Politiet ser i ettertid at etterforskningen har svakheter og vil ta med seg læringspunktene inn i det interne arbeidet for å bli bedre. skriver Hasseldal i pressemeldingen.

Politiet på Sunnmøre har likevel besluttet å gjenoppta etterforskningen for å prøve å finne årsaken til brannen. Kriminaltekniske undersøkelser ble gjennomført med bistand fra Kripos etter brannen, uten at man fant fram til noen årsak. (©NTB)