Justisministeren jubler over færre anmeldelser

Oslo (NTB): Færre nordmenn utsettes for kriminalitet, mener justisminister Anders Anundsen (Frp), som gleder seg over færre anmeldelser hittil i år enn i samme periode i fjor.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) er svært fornøyd med at det så langt i år er 3.703 færre anmeldelser i løpet av årets første del, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix 

Innenriks

– En ser at politiets tilstedeværelse og målrettede tiltak gir positive resultater. Det er grunn til å bli begeistret. Realiteten bak tallene er at det er flere tusen færre som blir utsatt for kriminalitet, så dette har stor betydning for mannen i gata, sier justisminister Anders Anundsen (Frp) til NTB.

Det er 3.703 færre anmeldelser i løpet av årets første del, sammenlignet med samme periode i fjor.

Narkotikaanmeldelser utgjør 22 prosent av alle anmeldelser så langt i år. Antall anmeldelser har økt med 14,5 prosent siden 2012.

– Tallene viser at politiet har økt fokuset på bakmenn og denne typen miljøer. Dette har først og fremst forebyggende effekt, men fører også til konsekvenser for personer som forsøker å lokke andre ut i narkotikavirksomhet, sier Anundsen.

Anmeldelser innen vinningskriminalitet troner klart på topp, og utgjør 52 prosent av alle anmeldelser så langt i år. De fleste anmeldelsene gjelder tyveri fra eiendom, butikker, sykkel eller av kjøretøy. (©NTB)