lørdag 04.04 2020

Stephen Kenny er Irlands nye landslagssjef

Stephen Kenny er Irlands nye landslagssjef i fotball. Han avløser Mick McCarthy før nasjonsligaomspillet om EM-plass.

Thailands og Malaysias vektløftere utestengt fra OL

Vektløftere fra Thailand og Malaysia får ikke lov til å delta i Tokyo-OL neste år. Årsaken er at begge land har hatt flere dopingsaker i vektløftermiljøet.

La Liga anbefaler klubbene å permittere spillerne

Den spanske ligaen oppfordrer sine klubber til å permittere spillerne og andre ansatte for å motvirke de økonomiske skadevirkningene av viruskrisen.

Liverpool permitterer ansatte

Premier Leagues suverene lederlag Liverpool har sluttet seg til klubbene som permitterer ansatte på grunn av koronaviruskrisen.

Tysk liga avviser plan om kamper tidlig i mai

Den tyske ligaen (DFL) tilbakeviste lørdag en nyhetsmelding om at bundesligafotballen skal starte opp igjen tidlig i mai og avsluttes i juni.

Konkursfrykt i toppfotballen: – Mulige masseoppsigelser

13 av 36 tyske toppklubber i fotball risikerer å gå over ende økonomisk i korona-pandemien. – Krise på gang for første gang på flere tiår, sier spillerforbund.

Forsvarer svenske langrennstrenere: – De har fått mye «skitt»

Ebba Andersson kaster seg inn i den opphetede debatten i svensk langrenn. Hun gir kvinnelandslagets to trenere ros og mener de er utsatt for tilnærmet hets.

Fortsatt ikke sikkert at København blir EM-vertsby i 2021

København vil fortsatt være vertsby i fotball-EM selv om sluttspillet er utsatt ett år, men Danmarks fotballpresident Jesper Møller advarer om skjær i sjøen.

Tevez med sterk korona-appell: – Kan gå uten lønn ett år

Carlos Tevez oppfordrer sine stjerne-kollegaer om å takke nei til lønn i mange måneder framover. Han vil hjelpe sine argentinske landsmenn.

fredag 03.04 2020

Fifa endret aldersgrensen for OL-turneringen, utsatte kvinnesluttspill

Det internasjonale fotballforbundet har vedtatt at 24-åringer kan delta i OL-turneringen i fotball for menn neste sommer, selv om den egentlig er for U23-lag.

Serie A-klubbene avventer myndighetenes instrukser

De italienske toppserieklubbene i fotball kom på en videokonferanse fredag ikke noe nærmere et svar på når sesongen kan gjenopptas.

Idrettens krisepakke: Lotteritilsynet ber søkerne studere ordningen i påsken

Krisepakken for idrett har kort søknadsfrist. Lotteritilsynets direktør Gunn Merete Paulsen ber søkerne bruke påsken til å sette seg inn i ordningen.

Premier League utsatt på ubestemt tid, ber spillerne om å godta lønnskutt

Premier League-klubbene ble fredag enige om at seriespillet ikke kan gjenopptas før «det er trygt og passende» å gjøre det. Spillerne bes om å godta lønnskutt.

Idrettens krisepakke godkjent av ESA, Raja lover rask behandling av søknader

Kompensasjonsordningen for idretten er godkjent av overvåkingsorganet ESA. 14. april åpnes det for søknader om kompensasjon fra kulturdepartementets krisepakke.

Flick får tre nye år som Bayern-trener

Hansi Flick ble Bayern München-trener som en mellomløsning da Niko Kovac fikk sparken i november. Nå har han fått kontrakt til sommeren 2023.

Boksing: Joshuas tittelkamp utsatt

VM-kampen i tungvektsboksing mellom Anthony Joshua og bulgarske Kubrat Pulev, som skulle avvikles på Tottenhams stadion i London 20. juni, er utsatt.

To nye måneder uten triathlonstevner

Det internasjonale triathlonforbundet (ITU) har bestemt at alle internasjonale stevner ut juni måned skal utsettes eller avlyses på grunn av viruspandemien.

Fotballforbundets koronavettregler er klare

Norges Fotballforbund har utarbeidet koronavettregler for fotballen i tråd med anbefalingene fra Helsedirektoratet. De skal hindre smitte ved trening.