Lundby sikret norsk hoppseier

Nizjnij Tagil (NTB): Maren Lundby tok sin første verdenscupseier da hun hoppet seg opp fra en sjetteplass til seier i finaleomgangen i russiske Nizjnij Tagil.

Maren Lundby vant lørdagens verdenscuprenn. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix 

Sport

– Jeg er utrolig fornøyd. Dette har vært målet mitt i så mange år, men jeg forventet det ikke etter den første omgangen, sa Lundby.

22-åringen blir hyllet av treneren sin etter prestasjonen. Det var kun den andre verdenscupseieren i hopp tatt av en norsk kvinne. Anette Sagen står for den andre.

– Det er ikke så mye å si. Det er ufattelig deilig. Endelig får hun ut det hun har inne. De som husker forrige gang i Lillehammer, så gjorde hun det bra på treningen, men så kom rennet, og så ble det ikke som hun tenkte. Det siste hoppet i dag er det ordentlig høyt nivå på, sier hopptrener Christian Meyer til NTB.

– Man blir mer og mer usikker ettersom resultatene ikke kommer, men hun gjør bra hopp i begge omganger selv om det har vært varierende forhold her. Det er fortjent at hun vinner, legger han til.

Suverene Sara Takanashi ledet etter førsteomgangen, men hun sviktet for en gangs skyld og hoppet kun 86 meter i finalen. Japaneren ble nummer tre. (©NTB)