Brennhet Gaviria vant igjen

Fernando Gaviria er i forrykende form. Den 22-årige colombianeren tok fredag sin fjerde etappeseier i den 100. utgaven av Giro d'Italia.

Fernando Gaviria har hatt mye å feire i Giro d'Italia. Fredag tok han sin fjerde etappeseier i årets utgave av rittet. Foto: Alessandro Di Meo, AP / NTB scanpix 

Sport

Quick-Step-rytteren kunne løfte armene i triumf for fjerde gang på de 13 etappene som er avviklet. Samtidig forlenget han italienernes ørkenvandring i jubileumsrittet.

Aldri før har det vært avviklet så mange etapper i Giro d'Italia uten at en italiensk seier.

Etter en lett etappe over 167 kilometer fra Reggio Emilia til Tortona ble det som ventet massespurt, og igjen var Gaviria den beste. Han så egentlig ut til å være kommet håpløst på etterskudd i spurten, men kom som en rakett mot slutten og suste forbi de andre. Iren Sam Bennett ble slått til 2.-plass.

"Takk himmelen for at Gaviria ikke skal sykle Tour de France i år. Det ville gjøre jobben vår VELDIG vanskelig", tvitret spurtkanonen Mark Cavendish allerede før fredagens Giro-etappe.

Fjell igjen

Gaviria vant også 3., 5. og 12. etappe. Fredag seiret han for annen dag på rad. Det var for øvrig den siste desiderte spurtetappen i rittet.

Selv om colombianeren har gjort furore i Giroen, er han fortsatt bittert skuffet over at han ble uten OL-medalje i banesykling i fjor. Han ble nummer fire i Omnium.

– Jeg må vinne tre klassikere for å gjøre opp for det, og en VM-tittel også, sa han fredag, og signaliserte dermed neste ambisjon.

– Jeg vil vinne klassikere!

Dumoulin hvilte

Tom Dumoulin, som er kaptein i Sindre Skjøstad Lunkes lag Sunweb, forsvarte igjen den rosa ledertrøya. For sammenlagtfavorittene var det en tilnærmet hviledag før rittet lørdag igjen beveger seg inn i fjellene.

Dumoulin er 2.23 minutter foran colombianske Nairo Quintana.

Fredag fikk øvrig Stefano Pirazzi og Nicola Ruffoni sparken i Bardiani-laget. Det to italienerne skulle deltatt i Giro d'Italia, men fikk startnekt da det dagen før 1. etappe ble kjent at de hadde avgitt positive dopingprøver. Nå er også B-prøvene analysert, og funnene i A-prøvene ble bekreftet.

(©NTB)