Storhamar Håndball er gjeldfri

Storhamars Håndball damer ble sendt ned til 1. divisjon i 2015 på grunn av dårlig økonomi. Før den kommende sesongen i eliteserien er klubben gjeldfri.

Heidi Løke jubler for landslagsscoring. Nå er hennes nye klubb Storhamar gjeldfri. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 

Sport

Det skriver klubben på sin hjemmeside fredag.

Sommeren 2015 degraderte Norges Håndballforbund Storhamar Håndball til 1. divisjon på grunn av blant annet en negativ egenkapital på 3,5 millioner kroner. Med en årlig omsetning på 5,5 millioner var klubben i realiteten teknisk konkurs.

Storhamar rykket opp igjen til eliteserien på første forsøk, tok grep for å kutte kostnader og øke inntektene, og før sin andre sesong etter returen til øverste nivå, varsler klubben at de har snudd skuta.

– Klubbens egne medlemmer og frivillige har gjort en enestående jobb de siste to årene. De har, gjennom aktiviteter relatert til loppemarked, loddsalg, supporterturer, supporterutstyr, årskalendre, scoringskontrakter og medlemsrekruttering, bidratt til at klubbens inntekter har overgått kostnadene med god margin, sier styreleder Øystein Holtet til klubbens hjemmeside.

Klubben satser hardt for å utfordre topplagene i eliteserien i håndball for kvinner denne sesongen og har blant andre hentet landslagsstjernen Heidi Løke og keeper Alma Hasanic Grizovic fra Larvik.

(©NTB)