Hattrick for Bennett i Tyrkia

Tre etapper, tre seirer. Sam Bennett virker utilnærmelig i etapperittet Tyrkia rundt.

Sam Bennett kunne for tredje dag på rad juble for spurtseier i Tyrkia rundt. Her feirer han en etappeseier i Arctic Race of Norway for to år siden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix 

Sport

En bakke med rundt ti kilometer igjen av torsdagens 3. etappe over 128,6 kilometer gjorde at enkelte spurtere fikk trøbbel, men Bennett fra Bora-laget holdt stand og kom seg over stigningen som en av de siste i tetgruppen på 20.

Inn mot oppløpet fikk iren god hjelp av lagkameratene og var godt plassert. På de siste meterne tråkket han fra de andre og vant igjen, som på de første etappene.

– Da feltet sprakk, hadde jeg hjelp fra tre av mine lagkamerater. Det var en teknisk avslutning, men jeg kom ut av siste sving i perfekt posisjon, sa Bennett ifølge cyclingnews.com.

Han tok sin niende seier for sesongen, og den fjerde på rad. Han vant et ritt i Tyskland rett før han reiste til Tyrkia.

Den belgiske Trek-rytteren Edward Theuns kom nærmest. Theuns har plasseringene 3-2-2 på de tre første etappene.

Vegard Stake Laengen kom inn som nummer 97, drøye sju minutter bak vinneren. UAE-rytterens lagkamerat Simone Consonni ble nummer tre på etappen.

I sammendraget leder Bennett med 14 sekunder på Theuns. Consonni er på 3.-plass.

(©NTB)