ISU: Sotnikova frikjent av IOC

Ifølge Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) er OL-mester i kunstløp Adelina Sotnikova utøveren som torsdag ble frikjent fra dopinganklage av IOC.

IOCs disiplinærkommisjon under ledelse av Denis Oswald har avsluttet dopingsaken mot kunstløperen Adelina Sotnikova uten sanksjon. Foto: Laurent Gillieron, Keystone / AP / NTB scanpix 

Sport

IOCs disiplinærkommisjon diskvalifiserte torsdag ytterligere fire russiske langrennsløpere fra Sotsji-lekene og utestengte dem fra OL på livstid for brudd på antidopingreglementet.

Til sammen er seks langrennsløpere dermed straffet i IOCs behandling av dopingsakene som i fjor ble innledet mot 28 russere på grunnlag av opplysninger i McLaren-rapporten.

Mindre oppmerksomhet fikk det at IOC-kommisjonen avsluttet saken mot en av de 22 resterende utøverne på grunn av utilstrekkelig bevis for en fellende avgjørelse. Utøveren ble ikke navngitt av IOC.

– Vi er blitt informert om at IOCs disiplinærkommisjon har avsluttet saken mot Adelina Sotnikova, meldte ISU i en uttalelse fredag.

Hun beholder dermed sitt OL-gull og er fri til å konkurrere i Pyeongchang såfremt det ikke blir noen kollektiv utestengelse av Russland.

IOCs disiplinærkommisjon fortsetter arbeidet med å behandle de resterende sakene og har sagt at alle utøvere som er aktuelle for deltakelse i Pyeongchang-lekene vil få sin sak ferdig behandlet innen utgangen av november.


(©NTB)