Vipers klarte ikke å overliste gruppelederen

Vipers Kristiansand har en vanskelig jobb med å ta seg videre fra mesterligaens gruppespill etter å ha tapt 22-25 mot gruppeleder Metz på hjemmebane fredag.

Emilie Hegh Arntzen og Vipers Kristiansand fikk det tøft mot Metz fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Sport

Vipers fikk en ineffektiv start på kampen og kunne takke veterankeeper Katrine Lunde for at det ikke sto verre til enn 4-8 med ti minutter igjen av første omgang.

Hjemmelaget klarte imidlertid å reise seg inn mot pause, mye takket være Emilie Hegh Arntzen og Linn Jørum Sulland, som sørget for at ledelsen var knappet inn til 11-12 før annen omgang.

Sulland og co. startet den omgangen i overtall etter en Metz-utvisning på tampen av første omgang, men fikk det ikke til å stemme. Det tok seks minutter før første scoring satt bak motstanderens keeper, og Metz økte ledelsen til 17-13.

Skuddbom

Samtidig som Vipers var unøyaktige i angrep, viste Metz' toppscorer i mesterligaen, Ana Gros, at hun hadde stilt inn siktet.

Den slovenske jenta banket inn mål på mål, men hjemmelaget knep igjen i forsvaret med kvarteret igjen av omgangen, og tok innpå til laget var bare ett mål bak igjen.

Hjemmelaget klarte imidlertid ikke å få angrepsspillet til å sitte i sluttfasen, og Metz vant 25-22.

– Irritert

– Nå er jeg ordentlig irritert, startet Vipers-trener Kenneth Gabrielsen i intervju med Viasat etter kampen.

– For det første måtte jeg gjøre noen grep før annen omgang. Vi kan ikke bytte forsvar-angrep, for de straffer oss når vi bytter Linn (Jørum Sulland) langt. Så det går ikke. Så la vi om til 7 mot 6 og fikk litt grep om det. Men vi sliter med mye tekniske feil. Og så hadde vi 27 skuddbom. Da slår vi ikke Metz. Enkelt og greit, fortsatte treneren.

Det franske laget har åtte poeng på toppen av gruppe D, mens Budocnost og Bietigheim har fire poeng hver. Vipers blir stående med to poeng.

(©NTB)