Hjemmetap for ØIF Arendal og Halden i eliteserien håndball

Serieleder ØIF Arendal tapte 29-30 hjemme for Haslum i eliteserien håndball for menn onsdag. Serietoer Halden røk 26-34 hjemme mot Elverum.

Anders Røe avgjorde for Haslum da serieleder ØIF Arendal ble slått på bortebane onsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix 

Sport

Det så ut som om Haslum skulle dra i land en grei seier, men ØIF Arendal satte inn en kraftig sluttspurt og klarte å komme à jour på 29-29. Anders Røe satte en straffe i mål i sluttsekundene til 30-29-seier for gjestene.

Røe var Haslums mestscorende med sine ni fulltreffere. Mest nyttig hos hjemmelaget var Josip Vidovic med sju mål.

Haslum var på det meste oppe i seks måls ledelse i 2. omgang, mens det var jevnt mellom lagene i hele 1. omgang, med hjemmelaget i føringen 14-13 ved pause.

Fra stillingen 28-22 med litt under ni minutter igjen å spille scoret gjestene bare ett eneste mål før laget fikk straffen som avgjorde kampen.

Rett bak

Med seieren forsvarte Haslum 5.-plassen på tabellen med 15 poeng og tok inn to poeng på tre av de fire bedre plasserte lagene.

Elverum rykket opp til tredjeplass på tabellen og har nå bare to poeng opp til ØIF Arendal og Halden som begge står med 19 poeng etter 13 spilte kampert. Elverum har bare spilt 10 seriekamper fordi laget har vært opptatt med mesterligaspill mye av høsten.

Elverum ledet 17-14 ved pause. Halden, som har vært en overraskelse denne sesongen, sjokkerte med å spille 35-35 da lagene møtes i Terningen Arena i seriestarten i september.

Klasseforskjell

Nå viste Elverum til tider klasseforskjell. Landslagskanten André Lindboe ble gjestenes toppscorer med sju mål. Hos Halden var det William Nilsen-Nygaard og Kristian Stranden som scoret flest. Begge stoppet på fem mål.

FyllingenBergen slo Drammen med 30-28 i den tredje kampen onsdag og klatret til 6.-plass.


(©NTB)