Bayerns første borteseier mot Leverkusen siden 2013

Bayern München vant fredag 3-1 borte i serien mot Bayer Leverkusen. Det var München-lagets første borteseier mot Leverkusen på nesten fem år.

Bayerns David Alaba feirer på toppen av sine medspillere etter at Javi Martínez ga Bayern München ledelsen mot Bayer Leverkusen. Foto: Marius Becker/dpa via AP/NTB scanpix. 

Sport

Ikke siden 16. mars 2013 hadde Bayern München vunnet borte mot Bayer Leverkusen. Men det var inntil Javi Martínez, Franck Ribéry og James Rodríguez fredag sørget for at Bayern München på det sjette forsøket kunne stikke av med samtlige poeng.

Hjemmelaget var nær ved å ta ledelsen etter en corner i første omgang, men det var Javi Martínez som sørget for at gjestene kunne gå til pause med ledelse.

Franck Ribéry økte ledelsen i det 59. minutt etter å ha kontret Leverkusen i senk. Med 20 minutter igjen å spille sørget hjemmelaget for en viss spenning i kampen da Kevin Volland reduserte, men Rodríguez banket spikeren i kista i kampens siste ordinære spilleminutt.

Med seieren leder Bayern München Bundesliga med 44 poeng, noe som er 14 poeng mer enn Schalke 04. Leverkusen ligger på fjerdeplass med sine 28 poeng. Det er samme poengsum som Borussia Dortmund, Leipzig og Borussia Mönchengladbach som alle har én kamp mindre spilt enn Leverkusen.

(©NTB)