Klæbo spurtslått i Dresden

Johannes Høsflot Klæbo har dominert sprintverdenscupen i vinter, men i tyske Dresden måtte han gi tapt for regjerende verdensmester Federico Pellegrino.

Johannes Høsflot Klæbo måtte se seg slått i sprintfinalen i Tyskland. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix 

Sport

Klæbo hang ikke helt med da Pellegrino fikk solid med fart på flata i finalen. På oppløpet viste italieneren seg hakket for sterk og gikk seirende ut av spurtduellen.

Før lørdagens konkurranse hadde Klæbo vunnet alle tre sprintrennene han hadde stilt opp i. Han sto over Tour de Ski og gikk ikke åpningssprinten der. Men i Dresden stoppet seiersrekken.

– Jeg er fornøyd med andreplass. Det kommer en ny dag i morgen, sa Klæbo ifølge NRK.

Tredjeplassen gikk til prologvinneren Lucas Chanavat fra Frankrike. Even Northug tok seg helt til finalen, men der brakk han raskt staven og fikk løpet ødelagt.

– Det var veldig kjedelig, men sånt skjer. Jeg tipper jeg er litt fornøyd likevel når jeg får tenkt litt, sa lillebror Northug til NRK.

Roste Klæbo

Pellegrino ble i februar i fjor verdensmester i sprint. Han var tydelig fornøyd med å ha slått «ustoppelige» Klæbo.

– Når jeg blir bestefar skal jeg fortelle barnebarna mine at jeg slo Klæbo, sa han til NRK.

27-åringen roste samtidig Klæbo for å vise god sportsånd under lørdagens renn.

– Klæbo er en virkelig fin fyr. Han kunne ha sperret meg hvis han ville, men da kunne vi ha krasjet. Han holdt seg rolig og lot meg gå, sa Pellegrino i seiersintervjuet til FIS.

Trangt

Bysprinten hadde smale løyper. Det skapte utfordringer for løperne, men Klæbo holdt seg unna trøbbel ved å holde seg i tet i alle utslagsrunder. Han var best i kvartfinale- og semifinaleheatene han var en del av. I prologen var han nest raskest.

Fredrik Riseth, Kasper Stadaas og Pål Trøan Aune røk ut i semifinalen, mens det var slutt for Erik Valnes i kvartfinalen.

(©NTB)