Lyngby avverget konkurs med et nødskrik

Den hardt pressede danske superligaklubben Lyngby har utbetalt utestående lønn til spillerne, og har dermed foreløpig avverget at klubben skal gå konkurs.

Lyngby har utbetalt lønn til spillerne, og konkursen er dermed avblåst. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / NTB scanpix 

Sport

Opplysningen ble bekreftet til en gruppe journalister på klubbens anlegg fredag ettermiddag, og den setter et foreløpig punktum på en lengre periode med uvisshet rundt klubbens overlevelse.

Nyheten kommer samme dag som superligaen gjenopptas etter vinterpausen. Lyngby skal spille mot Brøndby på hjemmebane søndag.

Klubbens ledelse har kjempet for å komme i mål med en redningsplan, og det forventes at klubben senere offentliggjør detaljene i den planen.

Tidligere fredag kunne flere medier bekrefte at Lyngby ville utbetale lønnen innen fredagens deadline, og fredag ettermiddag ble spillerne orientert på et møte.

Deretter dukket spillerne opp én etter én med et smil om munnen mens de viste tommel opp til journalistene.

Spillerne bekreftet til Ritzau at de har fått lovnader om videre lønn, og at klubbens fremtid ser lys ut.

Lyngby gikk konkurs i 2001, men spilte da videre i superligaen med et amatørlag. Skulle det skje igjen må imidlertid klubben ta turen to divisjoner ned.

Etter høstens kamper er Lyngby tredje sist i superligaen.

(©NTB)